Треньорът на „Левски“ Станислав Генчев изрази задоволство, че тимът му е победил „Крумовград“. Той наблегна на факта, че тимът му е реализирал два гола от статични положения, върху които се работи много.

„Не съм усетил съперника да бави играта. Знаех, че ще се защитават добре. Знам им възможностите. Отборът е компактен в такива двубои. Много съм щастлив, че вкарахме със статични положения. Когато не можем да вкараме от постепенна атака или контраатака трябва да използваме стандартни положения. Доволен съм. 3:0 срещу отбор, който беше в топ 6, е отличен резултат. Доста усилия влагаме при статичните положения. Имаме добри изпълнители, атакуват добре топката. Това е част от играта, която ще използваме във всеки мач. Трябва да отдадем заслуженото и на „Крумовград“, ако не друго ги научих да се защитават добре докато им бях треньор“, започна треньорът.
„Не е далеч времето, когато Сангаре ще е титуляр. Доволен съм, че всеки, който влезе от скамейката дърпа отбора напред, а не назад. И той, и Марин се включиха отлично. По-добре няма как да е от това – 4 победи, 15 вкарани гола и 1 допуснат. Срещу „Лудогорец“ обаче ще бъде различно. С най-класните изпълнители и най-добрия тим от миналия шампионат. Ще бъде сложно и ще залагаме на отборна игра. Няма индикации да се отложи мача, така че очаквам да се играе. Със сигурност срещу „Лудогорец“ ще си сверим часовника. За мен е важна отборната игра, за да си тръгнем като победители и от там“, продължи Генчев.

„Още в първия ми ден като треньор казах, че всеки в „Левски“ трябва да има цел да се бори за титлата и купата. Правим всичко да се борим за титлата, като дойде и турнира за Купата, ще се борим и за нея. Засега мисля, че сме на прав път. Отборният дух е на високо ниво в нашия отбор. Настроението, колектива, начинът, по който приемат тежките натоварвания, ме обнадеждава. Честен съм към тях – всеки, който е титуляр знае защо, който е резерва знае върху какво трябва да работи. Като резултатност стартът изпревари очакванията ми. Но като точки всички очаквахме да вземем 12 точки от първите 4 мача. Сангаре ми бе предложен още първата седмица и казах, че го искам. Допадна ми скоростта, която има за този ръст. Гледах го два мача. Той е може би най-бързият футболист в България. Изключително позитивен човек, който приема факта, че не е титуляр. Не ми хареса, че нямахме комбинативността от предните мачове. Но това се дължи до голяма степен и на отборната игра на „Крумовград“, завърши Генчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук