Състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева, която се класира на пето место във финалите на прескок в Париж, беше избрана за спортист на месец юли в традиционната анкета сред родните журналисти. Тя събра общо 20 от 24 гласа след като на Олимпиадата в Париж влезе във финалите с девети резултат, но се класира заради специфики в регламента. Най-добрата ни гимнастичка и представителка на клуб Левски Спартак изпревари няколко конкурентки и на самия финал тя завърши пета. Въпреки, че остана в подножието на медалите, тя беше единствената европейка сред първите осем гимнастички.

„На 28-ми юли, когато имах и рожден ден, се класирах за финалите. Очакването преди да се разбере, че отивам да се боря сред първите осем в света, беше най-дългото време за мен. Бях единствената европейка на финала, липсата на очаквания към самата мен ме освободи от напрежението и ми даде сили да покажа най-доброто от себе си“, коментира Валентина Георгиева.

„Смятам, че от тук нататък, стига да съм жива и здрава, има накъде да повиша заложената трудност. За Париж не ми стигна времето. Бях горда, че съм рамо до рамо с най-добрите в света. Нищо не ми пречи, ако нямам контузии, да се развивам и да надскоча и себе си, така че да достигна нивото на най-добрите“, заяви още Георгиева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук