Левски имаше 18 претенции към съдията Георги Кабаков за дербито с Лудогорец. Дали всички те са правилни, или – не, няма да обсъждаме сега. В онзи мач най-същественото действие, което показа родната футболна действителност, беше в 65-ата минута. Тогава вратарят на Левски изби топката пред лицето на Кайо Видал, закачайки го леко с ръка, а реферът, който се води №1 в България, даде светкавично дузпа. Нищо, че такава нямаше, нищо, че беше на солидно разстояние от тази ситуация, което принципно не говори добре за самия него. Кабаков обаче беше покрит от ВАР-а, който отсъди засада в тази ситуация, а това спаси родния футбол от ужасно грешно решение. Идеята е, че тази жертвоготовност на Кабаков да помогне на Лудогорец всъщност беше най-отвратителното нещо онзи ден в Разград.

Седмица по-късно отново имаме широко затворени очи, които подсказват, че съдиите явно имат различни правила за Левски и Лудогорец. На „Герена“, в 63-ата минута на мача между Левски и Хебър, Мустафа Сангаре беше очевидно задържан от играча на гостите Мартин Михайлов. Фланелката на французина беше опъната зверски след центриране от корнер, но съдията Димитър Димитров не обърна внимание на тази очевидна дузпа. Същото направи и ВАР съдията Радослав Гидженов. Човек ще каже, че от родната Съдийска комисия са измислили ново правило, че няма нарушения в подобни ситуации.

Два дни по-късно обаче нещата са коренно различни. За подобно нарушение по време на мача Берое – Лудогорец беше дадена дузпа, а „орлите“ реално спечелиха мача с гола от бялата точка. В 60-ата минута фланелката на Спас Делев също бе опъната чувствително от Ойер Сариеги. И тук главният рефер на мача не отсъди дузпа, но този път ВАР съдията – същият този Радослав Гидженов – прогледна. Той сигнализира за нарушението и след преразглеждане на ситуацията дузпата беше отсъдена и вкарана, а шампионите победиха с 1:0 под Аязмото…

Някой ще каже „странна ситуация“, но е по-скоро стандартна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук