Левски започна мача по възможно най-добрия начин, като шокира ПАОК още преди да е изтекла и първата минута на двубоя. Михайлов изрита една топка в половината на ПАОК, където бившият защитник на „сините“ Каргас не напрви добро отиграване с глава и се получи неразбирателство със Сверир Игнасон, което позволи на Уелтън да нахлуе на скорост към пеналтерията, а на границата ѝ кариоката изпревари стража на гостите Доминик Котарски и с отличен прехвърлящ удар прати кълбото във вратата за радост на препълнения стадион „Георги Аспарухов“ – 1:0 още в 41-ата секунда.

Гърците отговориха с опасен удар на Шваб от воле пред дъгата на границата на наказателното поле, но Михайлов плонжира в долния си ляв ъгъл и изби в корнер. 

„Сините“ обаче играеха изключително организирано и изчакваха своите възможности, а при една от тях, в 19-ата минута, играчите на Станимир Стоилов се възползваха по най-добрия начин. Уелтън помогна в защитен план, като спря Андреа Живкович в половината на „сините“, след което комбинира с Георги Миланов на левия фланг. Националът напредна на скорост и от границата на наказателното поле пусна отличен пас за Билал Бари на точката за дузпа, а мароканецът бе безпощаден за 2:0. 

26-тата минута Жереми Петрис пробва да изненада вратаря на ПАОК с удар от далечно разстояние. Топката обаче не намери рамките на вратата.

Сериозна опасност пред вратата на Левски възникна през 31-та минута! Янис Каргас засече центриране от пряк свободен удар. Бившият играч на „сините“ прати топката на сантиметри от вратата на Николай Михайлов.

Шест минути по-късно Роналдо бе изведен по прекрасен начин от Билал Бари. Бразилецът напредна и пробва да се разпише с изстрел от малък ъгъл, но Доминик Котарски внимаваше и спаси.

Още една опасна ситуация пред вратата на Михайлов възникна през 43-тата минута, когато опасно центриране от пряк свободен удар и разбъркване в пеналтерията. В крайна сметка всичко приключи благополучно за „сините“.

в 50-тата минута на мача играчите на ПАОК опитаха да се върнат в мача, но добре подредената защита на Левски не позволи да се стигне до опасности пред Ники Михайлов.

62-та минута на двубоя бразилската перла в селекцията на Левски Уелтън проби отляво и отправи техничен изстрел по диагонала, но топката не намери рамките на вратата.

в 84-тата минута на срещата Ясмин Куртич с опасно центриране в наказателното поле на Левски! „Сините“ отново се разминаха с аут.

Инфарктни минути на „Герена“! ПАОК натиска, но Левски се отбранява!

Край на мача!

FT | ЛЕВСКИ – ПАОК  2:0

1:0 Уелтън 1′

2:0 Билал Бари 19′

Лига на Конференциите, втори квалификационен кръг, първи мач

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук