Отборът на Левски постигна изключително ценен успех в плейофите на efbet Лига. В петъчната вечер селекцията на Елин Топузаков обърна Черно море в битката за участие в евротурнирите през следващата кампания. След 2:1 на „Герена“, „сините“ събраха седем точки повече от „моряците“ и си гарантираха минимум бараж срещу седмия за попадане в квалификациите за Лига на конференциите.

И двата отбора влязоха доста агресивно в двубоя, но първи удариха гостите. В 12-ата минута Даниел Димов притисна Филип Кръстев, който загуби топката, която бързо бе подадена към Виктор Попов. Защитникът на Черно море намери Матеус Машадо, който изпревари Сонко Сундберг и с удар в долния десен ъгъл откри – 0:1.

След само четири минути игра Левски съумя да отговори на предизвикателството на Черно море. Вендерсон Цунами напредна по лявото крило и изведе Уелтон, който излъкае Живко Атанасов, навлезе в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, а Рикардиньо чукна топката във вратата, за да изравни резултата в 16-ата минута.

Алекс Фернандес центрира от корнер в 21-вата минута към точката за изпълнение на дузпа, където Влатко Дробаров се извиси над всички и отправи удар с глава, който обаче премина над напречната греда.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Левски. В 56-ата минута Андриан Краев се опита да изненада Иван Дюлгеров с плътен и мощен изстрел от далечна дистанция, но стражът на Черно море успя да се справи и отрази.

Андриан Краев отне топката и изведе Уелтон по левия фланг, който центрира в наказателното поле, където Иван Дюлгеров боксира топката пред Илиян Стефанов, но Рикардиньо се оказа на правилното място в правилния момент, за да прати топката с глава в опразнената врата в 71-вата минута.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук