Достоен и силен „Левски“ напуска европейските турнири през този сезон след загуба от „Айнтрахт“ с 0:2. Играчите на Николай Костов изиграха дисциплиниран в тактическо отношение мач, в който държаха интригата до самия край на срещата.

„Левски“ бе бурно подкрепян от страхотна гостуваща агитка от около 3000 души, които не отстъпваха по нищо на домакините и дори в отделни моменти успяха да надвикат пълния стадион.

Треньорът на „Левски“ Николай Костов бе решил да смени тактиката за този двубой, като заложи на формация 3-4-3. „Сините“ започнаха добре двубоя и още във 2-ата минута се откри добра ситуация пред Уелтън. Той се пребори за една топка, след което нахлу с нея в наказателното поле и пробва изненадващ удар от малък ъгъл, но не уцели вратата.

Постепенно домакините натиснаха и започнаха да създават положения пред вратата на Пламен Андреев. В 20-ата минута Аарънсън пробва удар от границата на наказателното поле, но Петрис блокира. В 25-ата „Айнтрахт“ реализира гол, който за щастие бе отменен. Омар Мармуш бе изведен сам срещу Пламен Андреев и реализира попадение. Нападателят обаче е бил зад защитата на „сините“ и голът бе отменен. Само минута по-късно отново Мармуш излезе на отлична позиция срещу Андреев, но стражът на „Левски“ се намеси прекрасно и спаси почти сигурен гол в своята врата. В тези минути положенията пред играчите на Николай Костов бяха много малко. При едно от тях Уелтън бе очевидно фаулиран в много опасна близост до вратата на „Айнтрахт“, но фаул не бе отсъден. На два път пък Жереми Петрис се намеси прекрасно и блокира опасни ситуации пред Пламен Андреев.

В началото на втората част обаче точно десният халф-бек сбърка лошо и подари топката на Гьотце. Звездата на домакините стреля много опасно, но Андреев спаси. В 53-ата минута Дина Ебимбе бе изведен зад Петрис, но за радост на столичани ударът му мина покрай вратата.

В 74-ата минута Нганкам се възползва от грешка на Уелтън и подаде опасно пред вратата на Андреев, но стражът се справи. В тази ситуация играчът на „Айнтрахт“ е бил в засада.

В 79-ата минута домакините все пак поведоха. Те разиграха хубава атака с доста подавания отляво по атаката си. Прецизно подаване изведе Гьотце в наказателното поле, а звездата на „Айнтрахт“ подаде към Нганкам и резервата отблизо реализира за 1:0. По подобен начин Гьотце подаде и към Коло Муани в първия двубой в София.

След това попадение „сините“ се хвърлиха в атака. В 84-ата минута Уелтън напомни за себе си. Той получи топката отляво, с ефектен финт мина покрай бранител, след което пробва да подаде прострелно, но не постигна целта. Малко по-късно Фадига се опита да шокира домакините с нов гол от дистанция, но ударът бе блокиран.

В ответната атака „Айнтрахт“ реши мача. Асен Митков сбърка една топка в средата на терена, а домакините разиграха доста бързо. Ебимбе подаде към Нганкам, който продължи към Шкири, а той хладнокръвно вкара за 2:0.

До края „сините“ се опитаха да реализират почетно попадение, но успяха. Тимът обаче напуска с високо вдигната глава турнира.

АЙНТРАХТ – ЛЕВСКИ 2:0 (3:1)

1:0 Джесик Нганкам 79′, 2:0 Ельес Шкири 86′

Левски

1. Пламен Андреев – 5. Келиан ван дер Каап (83′ – 97. Асими Фадига), 50. Кристиан Димитров, 33. Хосе Кордоба, – 2. Жереми Петрис, 8. Андриан Краев (К), 37. Дарлан (59′ – 10. Асен Митков), 6. Цунами – 7. Роналдо, 9. Рикардиньо (83′ – 11. Джавад Ел Джемили), 17. Уелтон

Жълти картони: Аурелио Бута (Айнтрахт), Роналдо, Цунами, Кристиан Димитров, Келиан ван дер Каап (Левски)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук