Мъжкият ни тим измъкна инфарктно с 3:2 (17:25, 25:22, 24:26, 25:22, 16:14) вечното дерби срещу ЦСКА и то в неговата зала, за да завърши на 2-о място редовния сезон в efbet Супер Волей.

Момчетата на старши треньора Николай Желязков, които спечелиха и първия дуел с „червените“ през кампанията, са на него със 17 победи, 5 загуби, 50 точки и 56:26 геймова разлика. На първата позиция е „Дея спорт” с 18, 4, 53 и 57:21.

Двубоят срещу ЦСКА прилегна напълно на понятието дерби. Битката предостави страхотни разигравания, обрати, екшън и напрежение до самия край за изхода.

В първата част след 8:7 в тяхна полза домакините започнаха да трупат аванс и комфортно затвориха гейма.

„Левски” отвърна на удара, за да изравни. Поведе и в третата част, но силен порив на „червените” доведе до обрат в края, за да изостане тимът ни отново.


Добър си в прогнозите?

https://t.ly/zmshR

#efbetПодкрепяБългарскияСпорт


Въпреки това четата на Желязков показа железни нерви. Първо „сините” успяха отново да изравнят и съответно да вкарат дербито в тайбрека.

В него „Левски” поведе от самото начало. Противникът обаче отново показа зъби и успя да догони в резултата. 2 мачбола не бяха реализирани, но при третия дойде сладкия успех.

Изключително важна роля за него и като точков актив, а и като присъствие на терена имаше Симеон Николов, но в нестандартна за него роля.

17-годишният Мони започна мача в обичайната си роля на изпълнител. След първия гейм обаче Желязков го премести като диагонал, Стоил Палев пое диригентската палка на плеймейкър.

Както се разбра след срещата, и двамата ни диагонали – Венислав Антов, който стартира срещу ЦСКА, и Кристиан Титрийски, са със здравословни проблеми.

Николов се развихри и приключи като най-резултатен дербито за нашия отбор заедно с Владимир Гърков – по 21 точки. Мони направи впечатляващите 5 аса, а към тях добави 2 блокади. Той бе избран за MVP на дербито.

Много силно се представи и бразилският център Майкон Морейра с 18 точки (1 ас, 4 блокади). Алехандро Торо и Светослав Гоцев добавиха 14 и 10 точки.

Второто място означава за нашия отбор четвъртфинален сблъсък в плейофите срещу 7-ия „Пирин” (Разлог). Серията стартира другата събота в зала „Левски София”. Играе се до 2 победи от 3 мача.

https://levskivc.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук