Левски си осигури първо лятно попълнение. Това е бразилският ляв бек Майкон. От „Герена“ успяха да се договорят за правата на 24-годишния футболист, който играе в четвъртодивизионния местен Нова Игуасу. Още през миналата седмица пък играчът бе дал съгласие за сделката.

От началото на 2024 година Майкон е изиграл 17 шампионатни мача, в които е отбелязал 1 гол, като повечето са в Шампионата Кариока, в който се е изправял срещу топотбори като Флуминензе, Фламенго, Васко да Гама и Ботафого. Шампионатът в Серия Д започна наскоро, а левият защитник е бил на терена през всичките 90 минути в 2 мача в дивизията тази година срещу Демократа и Сера.

До момента през кариерата си Майкон е носил екипите още на Витория Еспирито Санто и Нова Венесия, които също са от долните нива на бразилския футбол.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков анонсира, че ще бъдат привлечени поне 5-има нови, като иска това да се случи до началото на подготовката. Лятната селекция ще бъде мащабна, като дори се очаква взетите попълнения да надхвърлят тази бройка. Ако това се случи, няма да е никак изненадващо. Средства за трансфери ще бъдат осигурени от продажбите на централния защитник Хосе Кордоба и нападателя Рикардиньо. За бранителя има оферта от Рейнджърс.

По-рано през годината помощник-треньорът Красимир Петров пътува до Бразилия, за да наблюдава евентуални нови попълнения, и Майкон тогава е попаднал в списъка му. Петров бе в компанията на мениджъра Джери Перейра, който помага усилено в селекцията на Левски през последните трансферни прозорци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук