„Левски“ продължава с изключително убедителното си представяне от началото на сезона. „Сините“ постигнаха трета поредна победа в първенството, при това на един от най-трудните стадиони за гостуване – този в парк „Лаута“. „Сините“ спечелиха с 2:0 визитата на „Локомотив“ (Пловдив) и с голова разлика 12:1 продължават да оглавяват класирането в Първа лига. Головете реализираха Асими Фадига и Мустафа Сангаре.

„Левски“ стартира активно срещата и още в първата минута отправи точен удар. „Сините“ направиха добра контраатака отдясно, като Алдаир подаде към Фадига, който от трудна позиция стреля доста силно, но Луков изби. Секунди преди това Пламен Андреев се намеси отлично, като излезе навреме да подсигури Кристиан Димитров и изчисти топката пред краката на Мичи Нтело.

В 9-ата минута „Левски“ поведе. Джавад Ел Джемили даде вълшебен пас между няколко бранители и изведе Фадига сам срещу вратаря, а халфът с лекота пусна топката покрай Луков – 0:1.

„Левски“ продължи да атакува и след гола. В 13-ата минута Алекс Колев стреля силно и точно от дистанция, но без резултат. В 15-ата минута и домакините отговориха. Ефе Али финтира пред наказателното поле и стреля в страничната греда на вратата на „сините“.

В 23-ата минута Бала направи голям пропуск. Ел Джемили го изведе сам срещу вратаря, но Луков се намеси решително. Последва корнер, при който Кристиан Димитров стреля страхотно с глава, но стражът отново се справи и изби в нов корнер. След него и Келиан ван дер Каап бе на сантиметри от гола, като разтресе напречната греда с глава. Буквално за 60 секунди „сините“ изпуснаха три последователни ситуации за гол.

В 42-ата минута Мартин Луков се наложи да направи поредното си спасяване за първото полувреме. Евертон Бала стреля хубаво от фаул, а стражът на „Локомотив“ с мъка изби в корнер. Като цяло, първото полувреме мина изцяло под диктовката на „сините“, които можеха да водят с повече от един гол преднина.

Втората част започна двуостро. В 53-ата минута Пламен Андреев направи отлично спасяване, но се оказа, че е имало и засада в ситуацията. Постепенно „сините“ създадоха няколко положения. Охене завърши добра атака с удар, с който обаче не успя да порази вратата на „Локомотив“. 

В 78-ата минута „Левски“ можеше да направи прекрасна контра. Джемили напредна с топка в крака и издебна точния момент да подаде на Сангаре, който пробва да подаде към Алекс Колев, но пасът бе пресечен. Секунди по-късно Сангаре бе намерен отново в отлична ситуация, като този път нападателят реши да стреля, но го направи покрай вратата.

В 85-ата минута „Левски“ удвои. „Локо“ (Пд) имаше добра атака, която бе прекратена с дружни усилия първо от Икенна, после и от Алдаир. След това Цунами прати топката към левия фланг, където Сангаре я овладя и на скорост нахлу в наказателното поле и вкара с лекота за 0:2.

Минута по-късно Марин Петков нахлу с топката в полето на „Локо“ (Пд) и предостави топката към Майкон, който от удобна позиция не успя да уцели вратата и да сложи точка на спора. В добавеното време „Левски“ вкара и трети гол, но той бе отменен. Патрик Мислович направи фатална грешка, след като бе изведен от центъра, но бе в положение на засада. Вместо да остави на Преслав Бачев, халфът отигра и подаде към Марин Петков, който вкара за 0:3, но справедливо попадението бе отменено. Така или иначе „сините“ си тръгнаха с трите точки от Пловдив.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ЛЕВСКИ 0:2

0:1 Асими Фадига 9`, 0:2 Мустафа Сангаре 85`

Съставът на „Левски“:

1. Пламен Андреев – 50. Кристиан Димитров, 5. Келиан Ван Дер Каап, 6. Цунами – 21. Алдаир, 8. Карлос Охене (70 – 30. Клеман Икена), 97. Асими Фадига (64 – 88. Марин Петков), 3. Майкон – 11. Джавад Ел Джемили (87 – 23. Патрик Мислович), 17. Евертон Бала (64 – 12. Мустафа Сангаре), 9. Александър Колев (87 – 16. Преслав Бачев)

Жълти картони: Мартин Паскалев, Хорхе Сегура (Локомотив Пловдив); Патрик Мислович (Левски)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук