Треньорът на Левски Станислав Генчев има дилема преди двубоя с ЦСКА-София. Сблъсъкът е в събота от 15:45 на националния стадион. Наставникът на сините заяви след контролата с Хебър (4:0), че вече има някакъв план за мача с червените, но през тази седмица ще доизпипа детайлите. Един от ребусите, който ще трябва да решава 43-годишният специалист е за изпълнителите в средата на терена. Първият вариант е да включи от първата минута отново Цунами и Карлос Охене, както го направи в последния кръг срещу Ботев Пловдив (0:1), а другият е да заложи на двама по-офанзивни футболисти и тимът му да действа по-атакуващо.

По-вероятно е Станислав Генчев да прибегне до втория вариант, тъй като в мача с жълто-черните ясно се видя, че сините изгубиха битката в средата на терена, а канарчетата се бяха подсигурили с опеката на Карлос Охене, който бе нагърбен и с по-офанзивни действия. Бразилецът пък показа, че е по-полезен, когато е в линията на защитата, отколкото пред нея. Треньорът е категоричен, че до промяна на игровата схема няма да се стигне, тъй като иска съперниците да се съобразяват с тима му, а не обратното.

При втория вариант едно от местата зад двамата нападатели Алекс Колев и Мустафа Сангаре – Евертон Бала е сигурният титуляр. През седмицата Станислав Генчев ще преценява на кого да се довери измежду Джавад ел Джемили, Марин Петков и Асими Фадига. Със сигурност треньорът ще заложи и на няколко различни разигравания от досега видените при статичните положения, с които да изненада защитата на ЦСКА-София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук