Съдийската комисия към БФС избира между Драгомир Драганов и Радослав Гидженов кой ще свири предстоящия в събота сблъсък между Левски и ЦСКА-София. Назначенията за отложения осми кръг в елита ще бъдат обявени официално днес, а дербито ще бъде поверено на един от двамата международници. През миналия сезон те ръководиха две от трите издания на мач №1 у нас. Другото бе дадено на Георги Кабаков, който обаче не е желан от ръководството на Левски.

Ръководството на Левски скочи изключително остро на Георги Кабаков след загубата от Лудогорец в Разград в началото на сезона, като пловдивският съдия беше наречен „ибрикчия“ от сините. Оттогава той не е бил слаган да свири на тима от „Герена“ и името му дори не е било обсъждано за дербито. Фаворити са Гидженов и Драганов, които ръководиха две от дербитата през миналия сезон.

33-годишният Гидженов дебютира в мач №1 у нас на 7 октомври 2023 г., а двубоят завърши 1:1 след голове на Роналдо и Джонатан Линдсет. Сблъсъкът на 7 април тази година пък бе четвърто дерби за Драганов. Изключително любопитно е, че всеки от тези мачове завършва с победа с два безответни гола за един от съперниците. В три
от случаите армейците са на печелившата страна (на 21 май 2019-а, 7 юни 2023-а и 7 април 2024-а), а веднъж – сините (18 август 2022-а).

Драганов не е свирил мачове на двата гранда през този сезон. Гидженов пък е бил главен съдия при победите на Левски в столичните дербита с Локо Сф (6:1) и Славия (1:0), както и при тежката загуба на ЦСКА-София с 0:3 от Спартак Варна, воден тогава от Александър Томаш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук