Левски ще се раздели с нападателя Станислав Костов в края на сезона, научи Gerena.bg. След три сезона на „Герена“ Слави ще се раздели с отбора на своето сърце, след като вече е бил уведомен от ръководството, че няма да разчитат на него през следващия сезон.

Голмайсторът акостира на стадион „Георги Аспарухов“ през зимата на 2018 година, след като разтрогна договора си с Пирин (Благоевград) и подписа със „сините“ договор за 2,5 години.

LEVSKI.BG

Той дойде в тима, за да засили конкуренцията в атаката на Левски и наистина го направи, след като още през следващия сезон се превърна в основен голмайстор на „столетниците“ и любимец на сектор Б.

Слави е роден на 2 октомври 1991 година в Благоевград. Висок е 181 см. Юноша е на Пирин. През 2010-2011 година има 12 мача и 2 гола за „орлетата“. Тогава Слави е забелязан от ЦСКА и Левски. Костов е близо до договор със „сините“, но в крайна сметка отива при „армейците“. За ЦСКА има 21 мача и 3 гола. След това кариерата му продължава в Ботев (Пловдив) – 35 мача и 3 гола за първенство. Следва период в Берое – 42 мача и 4 попадения, за да се завърне в Пирин през 2016 година. За „орлетата“ записва 32 мача и 10 гола.

LEVSKI.BG

През първия си сезон в Левски Слави изиграва 12 мача, като отбелязва 3 гола. След което идва неговият звезден миг на „Герена“ през сезон 2018/19 острието изиграва 39 мача, в които вкарва забележителните 23 гола във всички турнири. Костов се превръща в основен реализатор на „сините“ и печели сърцата на феновете.

Сърцатият таран доиграва сезона контузен като през последните няколко мача играе на обезболяващи инжекции. С играта си в Левски той си спечелва повиквателна за националния отбор на България, но контузията, която е получил му попречи да вземе участие в мачовете на „лъвовете“ през лятото на 2019 година.

Така се стига до момента, когато през септември 2019 година Станислав Костов се подлага на операция заради „футболна болест“, която е извършена в клиника в Мюнхен. След успешно възстановяване той се завръща в игра за своя любим отбор през декември 2019 година, когато влиза като резерва в мача с „Витоша“ Бистрица, който „сините“ печелят с 2:0.

Новият сезон 2019/20 се оказва не толкова добър за Слави като той изиграва до момента едва 15 мача и не е успял да реализира нито едно попадение. Така равносметката за Станислав Костов към момента в Левски е 66 мача и 26 попадения. Ясен сигнал за раздялата бе даден с изваждането му от групата за последния мач с Локомотив (Пд) на „Герена“, който Левски не успя да спечели, завършвайки 0:0.

Екипът на Gerena.bg пожелава на Станислав Костов крепко здраве и много бъдещи успехи в професионалната му кариера.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук