Юношеската формация на Левски до 19 години се разправи по безапелационен начин с Черно море до 19 в мач от 3-и кръг от Елитната група за тази възраст. „Сините“, водени от Иво Градев, победиха с 5:0 на един от тренировъчните терени в комплекс „Георги Аспарухов“. През първото полувреме играта се водеше предимно в средата на терена и бе изпълнена с много единоборства, нарушения и неточности в завършващата фаза на левскарите. Въпреки това още с първата си по-бърза атака и страхотни отигравания с едно докосване, „сините“ лъвчета откриха резултата в 13-та минута. Дани Начев получи отличен пас в наказателното поле и стреля силно, вратарят се опита да избие топката, но тя все пак се озова в мрежата. До края на тази първа част чистите положения бяха малко и логично нямаше повече попадения.

 Второто полувреме левскарите изглеждаха преобразени. Започнаха да пресират по-високо и по-агресивно, както и да атакуват на по-висока скорост. Головете не закъсняха. Отново Дани Начев отбеляза за 2:0 след перфектно изпълнен пряк свободен удар в 51-та минута. В 65-та минута в игра се появи нападателят Самуил Беримски на мястото на Марин Петков и веднага се разписа с красив удар в горния далечен ъгъл на вратата на „моряците“. „Сините“ вече се забавляваха на терена и редуваха опасност след опасност. В 84-та минута Стелиън Георгиев изпълни също отлично пряк свободен удар и не остави никакви шансове за реакция от варненския вратар. Последния гол в мача реализира отново Самуил Беримски след перфектно извеждане от Иво Христов, който също можеше да е сред голмайсторите, но мерникът му изневери в този мач на няколко пъти. Много силен двубой изиграха и капитанът Радослав Гайдев и Костадин Илиев, който е част и от групата на първия отбор на Левски за мача срещу Царско село.

 „Сините“ лъвчета от Елитната група до 19 години събраха 7 точки след 3 кръга и делят второто място с Лудогорец. Лидер е отборът на Пирин, който е единствен с пълен актив до момента.

Съставът на „Левски“ U19: 33. Иван Андонов, 15. Богдан Костов (75 – 3. Добрин Денев), 4. Симоне Игнатов, 21. Костадин Илиев (75 – 14. Стефан Стефанов), 17. Владимир Сиромахов, 20. Стелиън Георгиев (85 – 5. Виктор Георгиев), 6. Радослав Гайдев, 8. Даниел Начев (85 – 10. Тодор Найдин), 18. Александър Мицев, 26. Ивайло Христов, 9. Марин Петков (65 – 19. Самуил Беримски).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук