Обзор на последните събития в Левски

Снимка: БТА

През вчерашния ден младежкият национален отбор победи Латвия с 1:0 в европейска квалификация на стадион „Славия“. Така тимът на Александър Димитров запази шансове за класиране на финалите догодина. Единственото попадение в срещата, което донесе победата на „лъвовете“ бе дело на звездата на Левски Станислав Иванов. Крилото на „сините“ засече центриране на Георги Русев в 67-та минута на мача и отбеляза красив гол с глава. В редиците на трикольорите личеше и името на Илия Юруков. Младият халф на „столетниците“ изигра цял мач. Като резерва в 63-та минута на мача влезе още един футболист на 26-кратните шампиони. Халфът на Левски Здравко Димитров замени Асен Чандъров и логичното се случи в 67-ата минута, когато България откри резултата. Именно Димитров отправи силен удар отляво към вратата на Латвия, но стражът на гостите боксира встрани. Там обаче бе Георги Русев, който центрира към Станислав Иванов, а атакуващият играч на Левски с глава матира латвийския страж за 1:0.

LEVSKI.BG

През днешния ден Левски U15 съкруши ЦСКА U15 като им нанесе първата загуба за сезона в Елитната юношеска група до 15 години. „Сините“ бяха безкомпромисни срещу своя съперник и в крайна сметка спечелиха с 2:0. Момчетата на Стоян Димов вече са лидери във временното класиране с актив от 26 точки.

Двубоят бе изгледан на живо от изпълнителния директор Павел Колев, както и старши-треньора на мъжкия тим Георги Тодоров.

LEVSKI.BG

Днес Левски си върна халфа Мартин Райнов. Зад гърба си до момента Райнов има общо 54 мача и 1 гол със синята фланелка. Райнов напусна отбора на „сините“ през юли, когато изтече договорът му и той реши да продължи кариерата си в чужбина. Това обаче не се случи и ръководството на „столетниците“ предложиха договр на Райнов, който бе потърсен на пожар след контузиите на близнаците Радослав и Борислав Цоневи.

Роденият в Габрово играч започва да тренира футбол в школата на местния клуб „Янтра“. На 13-годишна възраст е привлечен в „Берое“ (Стара Загора). През сезон 2011/12, за да трупа опит изкарва по един полусезон във втородивизионните „Етър 1924“ и „Сливен“. След това се завръща в „Берое“ и дебютира в „А“ група на 11 август 2012 г. Преминава последователно през „Хасково“, „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Локомотив“ (Пловдив) и отново „Берое“ преди да премине в „Левски“.

Мартин Райнов вече започна да тренира с Левски. Халфът се появи на днешното сутрешно занимание на „сините“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук