LEVSKI.BG

Треньорът на Левски Славиша Стоянович обмисля дали да не върне старата схема на „сините“ за гостуването на Берое. Отложеният мач на сините в сряда в Стара Загора ще бъде трети под ръководството на новия наставник, който смята да подходи с постройка, различна от тази на съперника. Берое играе със схемата на сините с трима централни бранители от доста време насам, но при тима на Херо всичко е много добре отработено и с изчистени детайли.

Треньорът на сините в двата си мача по-скоро импровизира с трима в линия в отбрана, но сега една от идеите му за гостуването в сряда е да играе с 4-1-4-1, съобщава „Тема спорт“. Славиша Стоянович обмисля да пусне в стартовия състав Паулиньо. Бразилецът има добра линейна бързина, както и техника на скорост, така че ще бъде полезен, защото се очаква домакините да са тези, които да водят играта, и той да има пространства.

Твърде вероятно е в стартовата единайсеторка да попадне и Орлин Старокин. Това обаче ще се реши в деня на мача, когато медицинският щаб на сините ще прецени какво е състоянието на Патрик-Габриел Галчев. Младокът пострада в мача с Арда при съприкосновение с бившия играч на сините Димо Розев, а след това бе ударен в главата и с топка. След двубоя Галчев бе откаран в болница, където му бяха направени шевове на главата. Безусловен титуляр напред в сряда ще е Найджьл Робърта.

LEVSKI.BG

На „Герена“ тази седмица най-после трябва да получат частично заплати, съобщава „Тема спорт“. Приоритет ще са треньорите в школата и администрацията.

Очакват се първи финансови постъпления по новия спонсорски договор. Той е със 7-цифрено измерение в рамките на 12 месеца, считано от 1 декември.

Откупната клауза на нападателя на Етър Преслав Боруков е 60 000 евро, твърди „Тема Спорт“. Толкова трябва да плати всеки, който желае да привлече футболиста на „болярите“. Той се представи изключително силно дотук през кампанията. До момента Боруков има 5 попадения, като в последния кръг донесе победата над Черно море на „Тича“. Юношата на Левски дойде на „Ивайло“ след престой в Шефилд Уензди, където договорът му изтече и клубът не пожела да го продължи.

Интерес от България и чужбина към Боруков не липсва. Говори се, че у нас той е в плановете на Левски и Локомотив (Пловдив). Почти сигурно обаче нападателят ще избере да продължи кариерата си навън, още повече, че клаузата не е никак висока – 120 000 лева.

Вчера Боруков бе избран за Играч №1 на 14-ия кръг в класацията на Пресклуб България. Той призна, че е разговарял с бившия наставник на Левски Георги Тодоров, но не е последвало нищо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук