Левски и Ботев (Пд) завършиха 2:2 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. „Сините“ изоставаха в резултата до 33-ата минута, но благодарение на попадения на Найджъл Робърта и Мартин Петков стигнаха до обрат. Преди това точен за гостите бе Атанас Илиев, а отново той през втората част оформи крайния резултат.

Още преди началото на мача Славиша Стоянович бе принуден да направи смяна в стартовия състав, след като титулярния ляв бек Файсал Рерас получи контузия на загрявката преди мача и се наложи на негово място да влезе Патрик-Габриел Галчев. Трябва да се отбележи, че представянето на Галчев в този мач бе на много високо ниво. Бранителят изигра изключително силен мач, като не се колебаеше да обстрелва противниковата врата, когато пред него се отваряше възможност. Младокът бе безкомпромисен в единоборствата и при едно такова, когато Ботев (Пд) почти докосваше гол №3 в своя актив, след като бразилецът Маркиньос отново показа качествена техника и се понесе сам срещу Микулич, Галчев подгони латиноамериканеца и с цената на контузия възпря „седмицата“ на съперника да отбележи.

В 60-тата минута на мача Галчев бе принудително заменен от Георги Александров. На този етап състоянието на левия бек на „сините“ остава неясно, тъй като медицинският екип на Левски не се е наел с прогноза за неговото състояние, а Галчев ще трябва да премине щателен преглед през утрешния ден, на който ще му бъде направен скенер, за да се установи какво е състоянието на „синия“ юноша.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук