Днес Левски ще домакинства на Пирин от 18:45 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Срещата ще се играе при закрити врата заради наказанието на „сините“, което произтече вследствие на домакинството на Лудогорец (2:4). Това ще е вторият пореден двубой на столичани без публика. Предишният бе срещу Локо София, спечелен с 2:1. В този двубой се случиха няколко неща, които повдигнаха духа на тима от „Герена“ – първи успех по Станимир Стоилов, както и дебютен гол за централния нападател Билал Бари, който най-накрая се отпуши. Пирин пък загуби през седмицата с 1:2 на „Лаута“ отложения си двубой от 3-ия кръг срещу Локо Пд.

През последните няколко мача в играта на Левски личеше игрови подем, но спечелването на първите три точки под ръководството на Мъри дойде след застой . Дори самият Станимир Стоилов разкритикува футболистите си след мача. Сега срещу Пирин ще разберем дали при „сините“ става въпрос за сгрешена вакса, което може да се приеме и буквално поради няколкото подхлъзвания и коментирания от Мъри избор на бутонки срещу Марек за купата и наложените след това глоби.

Извън сметките на треньора е полузащитникът на Левски Андриан Краев. Това ще принуди Стоилов да предприеме рокади, но те няма да са само заради наказанието на Краев, а и заради формата на играчите. Досега Мъри се въздържаше от промени и предпочиташе да обиграва една единайсеторка.

Под рамката на вратата застава капитанът Николай Михайлов, а защитният вал на „сините“ ще бъде оформен по следния начин: Михайлович, ще започне като десен бек, а в сърцето на отбраната ще бъдат Гьоко Зайков и Хосе Кордоба, който ще бъде предпочетен вместо Шелис. Като ляв бек ще играе Иван Горанов. Заради наказанието на Краев за пореден път ще бъде сменен постът на Георги Миланов. Той ще си партнира в средата на терена заедно с Радослав Цонев, а пред тях ще е Борислав Цонев. 17-годишният Марин Петков ще попадне в единайсеторката и ще действа като дясно крило. На лявото ще е Здравко Димитров, а на върха на атаката Билал Бари.

Марин Петков ще се изправи срещу бившия си съотборник на „Герена“ Христофор Хубчев, който е ляв бек на Пирин. Хубчев стартира сезона при „сините“, но след идването на Станимир Стоилов той се оказа излишен, тъй като специалистът обяви, че няма да разчита на него. Така че бранителят ще бъде двойно мотивиран срещу бившия си отбор. При „орлетата“ има и други футболисти, играли на „Герена“. Синия екип са носили третият вратар Димитър Шейтанов, универсалният играч Орлин Старокин, както и централният нападател Станислав Костов. „Столетниците“ ще трябва да бъдат доста внимателни с Костов, който демонстрира отлична форма и вече има 5 попадения в Първа лига. През сезон 2018/19 Костов стана голмайстор №1 в Първа лига, след като вкара 24 пъти в 35 шампионатни мача за Левски.

„Сините“ са длъжници на своите фенове от началото на сезона. До момента те имат равенство и загуба при Мъри Стоилов на „Георги Аспарухов“. Сега се готвят за победа.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Иван Горанов, Гьоко Зайков, Хосе Кордоба, Драган Михайлович, Радослав Цонев, Георги Миланов, Марин Петков, Борислав Цонев, Здравко Димитров, Билал Бари

Резерви: Пламен Андреев, Христос Шелис, Георги Александров, Патрик-Габриел Галчев, Ивайло Найденов, Димитър Костадинов, Мартин Петков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук