Бившият футболист на Левски Стефан Стайков коментира ситуацията в клуба. Славният вратар на сините говори за вратарския пост на „Герена“ и заяви, че в тима разполагат с много силни играчи под рамката. Той сподели очакванията си и за предстоящите срещи на столичани в първенството и за Купата на България.

Г-н Стайков, как ви се видя играта на Левски в последните мачове от първенството?
– На всички вече е ясно, че отборът върви напред. Това подмладяване на тима се отразява много добре и ще окаже влияние през следващия сезон. Тази кампания няма да се случи нещо, но в следващата мисля, че Левски може да се бори за челните места в класирането. Наблюдава се подобрение във всяка зона, което е много хубаво.

Постоянно се говори за чужденците в българския футбол, но успяха ли на „Герена“ да уцелят с такива, след като Уелтън, Цунами, Хосе Кордоба, а постепенно и Келиан ван дер Каап започват да се налагат?
– Дано задържат това ниво, а не да е само мимолетно. Предполагам, че през лятото също ще бъде привлечен някой чужденец. Станимир Стоилов добре си знае работата и виждате, че дошлите играчи са наблюдавани и вършат работа. Не е както преди да се взимат голям брой и след два месеца да се чудят как да ги изгонят, а след това им се плащаха неустойки.

През уикенда Николай Михайлов бе обвинен за загубата на националния отбор от Катар с 1:2. Той ли носи вината за втория гол на домакините?
– След неговата грешка България загуби, но преди това направи някои спасявания, които също носеха голови опасности. Обикновено така е при вратарите. Виждат се само грешките и се набляга само върху тях. Ники е вратар с качества и такива гафове правят всички на този пост, дори и най-големите. Лошото е, че допусна тази грешка в момент, в който Катар поведе и после спечели мача. Всички наблегнаха на нея след края на двубоя, а не казаха, че никой не скочи за тази топка и оставиха футболиста им да стреля. Да, Ники се забави малко, но това се случва при всички вратари. Неписано правило е веднага да се обвини стражът. Изпитвал съм го и добре го знам.

Да обърнем внимание на вратарите в Левски. Може ли на „Герена“ да са спокойни, че този пост е обезпечен, след като разполагат с млади таланти като Пламен Андреев и Йоан Загоров?
– Не трябва пак да се правят старите грешки и да се взимат чужди вратари. В Левски винаги израстват добри играчи на вратарския пост. Преди също имаше, но ги изгониха. Такава е била политиката на клуба в този момент. Сега има много качествени млади играчи и трябва да си ги запазят, защото не се знае дали Ники Михайлов ще остане и догодина. Виждаме, че Пламен Андреев върви в правилна посока. Да, има си и колебания. Не може без това, но трябва да им се даде шанс да играят.

Колко голям плюс за младите вратари е, че тренират всекидневно с Николай Михайлов?
– Предполагам, че взимат по нещо от него. Той е опитен и те попиват. Ники е играл много време навън и в националния отбор и трябва да се учат и стремят да го надминат. Сигурно амбицията им е такава, което ще е добре за Левски.

В следващия кръг сините гостуват на Пирин в Благоевград. Какво очаквате от двубоя на „Христо Ботев“?
– Левски винаги излиза, за да победи. Отборът на Пирин е добър, но смятам, че „сините“ ще спечелят този двубой. Разбира се, че в Благоевград е различно мнението от моето, но очаквам столичани да спечелят.

Има ли шанс Левски да отстрани Лудогорец в полуфиналите за Купата на България?
– Защо да няма шанс? В момента Лудогорец не са в много добра форма. Всичко се случва. Това, че първият мач е в Разград, е по-добре за Левски, защото на реванша стадион „Георги Аспарухов“ ще се напълни, а знаем, че публиката помага винаги. При гостуването ще е същото, след като видяхме колко много фенове имаше в предишния мач в Разград, което е голям плюс за сините. Ако Левски преодолее Лудогорец, ще спечели купата, независимо срещу кой ще се изправи – ЦСКА или Славия.

„Тема Спорт“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук